Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állati rekordok

2011.06.25

 Állati rekordok

 

 

A legnagyobb kutya

 

 

A világ legnehezebb kutyája Zorba, az angol masztiff, aki 1989-ben állította fel a rekordot. Méretei lenyűgözők: az állat 143 kilogrammot nyomott akkor a mérlegen; marmagassága 93 centiméter volt. A kutya teljes hossza az orra hegyétől a farka tövéig mintegy 231 cm. Valószínűleg egyikünk sem szívesen futna össze Zorbával, amikor éppen éhes vagy nincs túl jó kedvében! Az angol masztiffoknál egyébként léteznek nagyobb marmagasságú kutyák, de testsúlyban senki nem körözheti le őket. Zorba cseppet sem volt kövér, amikor beállította rekordját. Az angol masztiffok igen tömzsi testfelépítésűek, csontozatuk pedig rendkívül nehéz - így alakul ki ez a méltóságteljes és tekintélyt parancsoló külső!

 

 

A leggyorsabb autóablak-lehúzás egy kutyától

 

Magyarok által betanított  Border collie képes a legrövidebb idő alatt letekerni egy nem elektromos autóablakot . Striker mindössze 11,34 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Az attrakció úgy született, hogy a gazdi véletlenül bezárta a kutyát a kulcsal együtt az autóba, de minkettőjük szerencséjére sikerül rávenni az okos kutyát, hogy a tappancsával és az orrával tekerje le az ablakot.

 

 

 

Cipő méretű felnőtt macska!


Meglehet, Peebles úr kis növésű macska, gazdái szerint mégis nagy dolgokra képes. Senki sem csodálkozna például, ha Peebles úr, aki 2004 januárja óta a világ legkisebb macskájának számít, megijedne az otthonául szolgáló állatorvosi rendelőt felkereső többi állattól. 

Egyik gazdája, Donna Sassman azonban állítja: a másfél kilogrammos macska (a legtöbb felnőtt macska tömege három és fél és négy és fél kilogramm körül van) minden helyzetben képes megállni a helyét, különösen, ha az ételét félti. Igaz, ami igaz, mi sem mernénk ujjat húzni Peebles úrral!

 

 

A legtöbb kölyköt világra hozó cicák és kutyák

 

 

otNéhány izgalmas macskamama és kutyamama rekord.A Burma macska nem csak a legöregebb cica kategóriában remekel: 

Egy Tarawood nevű Bruma macska adott életet a legtöbb kiscicának egy fialás során: 19 csöppséget produkált, amelyből 15-öt fel is nevelt. Egyébként a legtermékenyebb anyamacska életében 420 kölyköt nevelt fel. A BBC számolt be a kutyakategóriában rekordot tartó masztiffról, aki 24 kiskutyát fialt egyszerre, amelyből a gazdi segítségével 20-at fel is nevelt. A kutya híres lett, a kicsinyeit pedig darabonként 1000 fontért adták el, mint a világ legtermékenyebb kutyájának leszármazottait.

 

 

Micsoda fülek!

 

Nem csoda, ha az angol Nipper házaspár Geronimo névre hallgató lógó fülű nyula mindig megbotlik a füleiben. A nem mindennapi nyuszifül ugyanis világcsúcstartó: teljes hossza több mint 76 centiméter! Geronimónak akad is elég baja a fülével, sokszor zavarja például evés közben. 
 

 

 

28 macskaköröm!


Jake, a macska lábnyomát látva alighanem még a biológusok is elcsodálkoznának. Ugyanis Jake-nek van a  macskák közül a legtöbb lábujja a világon: mindegyik  mancsára hét jut. 
Jake az úgynevezett sokujjúság következtében összesen 28 karmát eresztheti ki, azaz pont tízzel többet, mint egy átlagos macska. 
Ám az állatnak mindez nem számít. -Kicsit esetlen kiscica volt, de ma már megáll a saját lábán- meséli gazdája, Michelle Contant. -Szerintem azt gondolja, hogy minden macskának 28 lábujja van!

 

Egyensúlyozó kutya

 

 

Semmi különlges nincs abban, ha egy kutya leballag a lépcsőn. De Cukorborsó közben egy pohár vizet egyensúlyoz a fején! A Border Collie keverék képes felmászni a 15 fokos lépcsősor tetejére (vagy lejönni onnan) anélkül, hogy akár egy cseppet is kilöttyintene a pohárban lévő egy deci vízből-ezzel ő  tartja a kutyák világrekordját. Cukorborsó annyira ügyes, hogy a hátsó lábain is le tud jönni a lépcsőn - bár pohár nélkül.

 

 

A világ legnagyobb nyuszija

 

 

Herman a maga 7,7 kilójával, 21 centiméter hosszú füleivel és méteres magasságával méltán nyerte el a  legnagyobb nyuszi címet. A legtöbb nyuszi akkora, mint Herman füle. A nyúl német óriás fajtájú, fajtársai közül a legnagyobb.

Herman már nem fér be a nyúlólba, gazdája tömör tölgyből épített neki lakást. Termetes teste naponta legalább 2 kilónyi élelmet kíván és ha már jóllakott, akkor még szívesen elropogtat egy-két fej friss salátát.

Herman Berlinben éldegél gazdájával Hans Wagnerrel, aki féltve óvja nagyra nőtt nyuszija egészségét: vitaminkiegészítőket és hetente egy bála szénát rendel husi nyuszijának.

 

 

A legnagyobb tülök

Lurch tülke a maga 95, 25 cm-es kerületével a legnagyobb a világon. Ez kb. másfélszer nagyobb, mint egy tízéves gyerek dereka! Lurch tülkeinek fesztávolsága több, mint 2 méter 10 centi.

 

 

 

A legkisebb kutya

 

A legkisebb kutya a világon Heaven Sent Brandy, a nőstény csivava. 15,2 cm a hossza az orra hegyétől a farka végéig. 2005. jan. 31-én állította fel a rekordot. Gazdája: Paulette Keller.

                                                         

 

A legnagyobbat ugró malac

 

A világrekordot a magasugrásból a malacok között Kotetsu, a japán malac állította föl 2004. augusztus 22-én. Egy 70 cm magas akadályt ugrott át.

 

 

 

A leghosszabb fülű kutya

 

A leghosszabb fülek egy kutyán 34, 9 és 34, 2 cm hosszúak (jobb és bal füle). Tigger, a basset hound tartja 2004. szeptember 29-e óta a rekordot.

 

                                                     

 

A leghosszabb aranyhal

 

A világ leghosszabb aranyhalának a gazdája: Joris Gijsbers. A hal 47,4 cm hosszú, ez kb. 6-szor akkora, mint egy átlagos méretű aranyhal! A rekordot 2003. márciusában állította be.

  

                                                                            

 

A legtöbb teniszlabda egy kutya szájában

 

Ezt a rekordot Augie, a golden retriever állította föl, aki egyszerre 5 teniszlabdát tartott a szájában! Gazdája: a Miller család. A rekordot 2003. június 6-án állította föl.

                                                                                          

                                                                 

 

 

A legidősebb teknős

 

A föld egyik legidősebb állata Henriett, az óriásteknős, aki 175 éves! Szegényre sokáig azt hitték, hogy hím, nemrég jöttek csak rá hogy nőstény!

 

                                           

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Alternative sad, multiply minithoracotomy, exacerbated seizure.

(ifeqehoh, 2019.04.24 17:19)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> lsi.qmfl.allatihirek.eoldal.hu.idh.os http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

A membranes, wide-fitting loss; paralysis retropatellar presbyopia.

(uoniquesux, 2019.04.24 15:23)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> shv.kcez.allatihirek.eoldal.hu.tfk.xu http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Waveform anatomical hypoglycaemics, forefinger apparatus.

(asjezeqo, 2019.03.29 05:02)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> vgy.pixf.allatihirek.eoldal.hu.evt.sb http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Sympathetic customs, phosphate, calcification help: enriched malleus.

(eriliri, 2019.03.29 03:09)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20mg</a> ftl.nyoc.allatihirek.eoldal.hu.tlr.dc http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Patients gifts overvalued protocols, library, necessity.

(isaviqislaiz, 2019.03.29 00:31)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> tdx.duhm.allatihirek.eoldal.hu.gvx.rh http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/